Meidän Häät
  • Etusivu
  • Morsian
    • Hehkuva morsian
    • Kauneusvinkit hääjuhlaan
    • Hääkukat
    • Hääkampaus
    • Luonnollinen häämeikki
    • Morsiuskimppu
    • Vihkisormus ja hääkorut
    • Unelmiesi hääpuku
  • Häiden suunnittelu
    • Hääsuunnittelijan muistilista
    • Hääbudjetti
    • Vihkiminen ja esteettömyystodistus
    • Juhlatilat
    • Hääkutsu
    • Hääkuvaus
    • Hääohjelma
    • Häämusiikki
    • Avioehto ja avio-oikeus
    • Avioliiton solmiminen
    • Hääsuunnittelija avuksi
    • Häämatka
  • Hääpalveluhakemisto
  • Ajankohtaista
    • Kuumimmat koristeluideat kesähäihin
    • Häätrendinä minimalistiset häät
    • Kesähäät
    • Polttarit
    • Häälahja
    • Ekohäät
    • Hääpuhe
  • Hääblogit
    • I said yes
    • Something blue
    • We´ll Always Have Paris
    • Oh boy, do I!
    • Elohäät
    • Still falling for you
    • Just Us
    • Hääkuplassa
    • Minttupersikoita ja proseccoa
    • Alku kaiken kauniin
    • Vena Amoris
    • Rakkautta ja retsinaa
    • Foreverklemola
  • Hääalbumit
    • Mari ja Samuli
    • Pauliina ja Joni
    • Lotta ja Joonas
    • Nora ja Ben
    • Linda ja Panu
    • Heidi ja Henri
    • Hanna ja Mikko
    • Emmi ja Simo
    • Emmi ja Tommi
    • Nelli ja Lauri
    • Anniina ja Oscar
    • Vilma ja Jesse
    • Niina ja Pasi

Meidän Häät

  • Etusivu
  • Morsian
    • Hehkuva morsian
    • Kauneusvinkit hääjuhlaan
    • Hääkukat
    • Hääkampaus
    • Luonnollinen häämeikki
    • Morsiuskimppu
    • Vihkisormus ja hääkorut
    • Unelmiesi hääpuku
  • Häiden suunnittelu
    • Hääsuunnittelijan muistilista
    • Hääbudjetti
    • Vihkiminen ja esteettömyystodistus
    • Juhlatilat
    • Hääkutsu
    • Hääkuvaus
    • Hääohjelma
    • Häämusiikki
    • Avioehto ja avio-oikeus
    • Avioliiton solmiminen
    • Hääsuunnittelija avuksi
    • Häämatka
  • Hääpalveluhakemisto
  • Ajankohtaista
    • Kuumimmat koristeluideat kesähäihin
    • Häätrendinä minimalistiset häät
    • Kesähäät
    • Polttarit
    • Häälahja
    • Ekohäät
    • Hääpuhe
  • Hääblogit
    • I said yes
    • Something blue
    • We´ll Always Have Paris
    • Oh boy, do I!
    • Elohäät
    • Still falling for you
    • Just Us
    • Hääkuplassa
    • Minttupersikoita ja proseccoa
    • Alku kaiken kauniin
    • Vena Amoris
    • Rakkautta ja retsinaa
    • Foreverklemola
  • Hääalbumit
    • Mari ja Samuli
    • Pauliina ja Joni
    • Lotta ja Joonas
    • Nora ja Ben
    • Linda ja Panu
    • Heidi ja Henri
    • Hanna ja Mikko
    • Emmi ja Simo
    • Emmi ja Tommi
    • Nelli ja Lauri
    • Anniina ja Oscar
    • Vilma ja Jesse
    • Niina ja Pasi

Something blue

    HääblogitSomething blue

    Coctail-tilaisuus osana hääpäivää & pöytiintarjoiltu hääruoka

    Palataanpa hetkeksi takaisin vihkimisen jälkeisiin tunnelmiin eli coctail-tilaisuuteen. Kirjoittelinkin tästä sveitsiläisestä tavasta jo täällä.  Olimme tulleet ulos Vanajanlinnan pääovista samaan tyyliin kuin hääparit tulevat kirkosta ulos vihkimisen jälkeen. Vanajanlinnan etupihalla kuuntelimme yhdessä vieraiden kanssa bestmanien ohjeistuksen illan ohjelmasta sekä lyhyen puheen juhlapaikan historiasta. Tämä oli meillekin hauska ja yllättävä hetki. Mennessämme takaisin sisälle asetuimme puutarhaan vievän oven eteen, jotta vieraat saivat muodostaa tässä kohdin onnittelujonon. Onnitteluun osallistuimme vain me kaksistaan. Onnentoivotusten aikana saadut kirjekuoret ja kortit ojensimme kaasolle, joka oli meidän lähettyvillä kätevästi nappaamassa niitä sitä mukaan, kun saimme käteemme uusia. Onnittelun jälkeen tarjoilijat odottivat vieraita alkumaljojen kanssa ja bestmanit ohjeistivat heitä siirtymään ulos linnan terassille ja puutarhaan.

    Lopulta myös me pääsimme siirtymään terassille, missä isäni johdolla nostettiin hääparin malja. Tästä alkoi meidän coktail-tilaisuus, jonka olimme aikatauluissamme arvioineet kestävän noin tunnin verran. Tilaisuuden aikana tarjoilijat kiersivät tarjoilemassa toiveidemme mukaisia pieniä coctailpaloja. Olimme sopineet, että tarjolla olisi Bruchettaa sekä Skagen tyylisiä sormisyötäviä. Näissäkin tarjottavissa yhdistyivät tyypilliset suomalaiset (tai no ruotsalaiset) ja sveitsiläiset (Italialaisvaikutteiset) makumaailmat. Alkupalat oli tarkoitettu herättelemään ruokahalua ja ne olivat tavallaan alkusoittoa hääruokailun makuelämyksille.

    coctail-tilaisuus

    coctail-tilaisuus

    coctail-tilaisuus

     

    Ryhmäkuvat kätevästi coctail-tilaisuuden aikana

    Tilaisuuden aikana otettiin ryhmäkuvia. Bestman kuulutti kuvattavia vuorollaan valmistautumaan ja olimme sopineet kaasojen vastuulle hakea juhlavieraita oikeisiin kuviin, koska kaasot tunsivat suurimman osan juhlaväestä. Saimme ryhmäkuvat otettua melko sutjakasti, emmekä tuhlanneet aikaa turhaan ihmettelyyn. Vieraat puolestaan saivat kippistellä, maistella coctailpaloja ja jutella samalla, kun kuvauksia tehtiin ympärillä. Meidän hääkuvat oli otettu jo ennen vihkimistä. Hääkuvauksestame voit lukea täältä. Ennen perhe- ja kaveripotrettien ottoa ehdimme hieman käydä kiertämässä ja juttelemassa vieraiden kanssa. Samalla oli tilaisuus tutustuttaa ovelasti muutamia yksinäisiä vieraita muihin vieraisiin.

    Tutustuttamisen helpottamiseksi olimme tehneet jokaiselle kultaisesta kartongista pienet sydämenmuotoiset nimikyltit, jotka kiinnitettiin magneetilla juhlavaatteeseen. Olimme ostaneet todella vahvoja magneetteja niin, että ne varmasti pysyisivät ongelmitta. Sydämiin olin kirjoittanut mustalla tussilla vieraan nimen. Tällainen nimikoiminen on itse asiassa sveitsiläinen häätapa ja mielestämme se sopi juhlaamme loistavasti. Etenkin kahden kulttuurin häissä nimet saattavat olla outoja, joten tämä auttoi vieraitamme tutustumaan ja ottamaan kontaktia. Kaasot antoivat nimisydämet vieraille yhdessä tekemieni nenäliinataitosten kanssa jo ennen vihkimistä sitä mukaan, kun vieraita saapui paikalle. Valitettavasti sydänmagneeteista meillä ei ole tarkempia lähikuvia, mutta tässä muutama kuva vieraista. Nuo nimikortit näkyvät rinnuksissa kiinnitettyinä.

    Kun kaikki yhteiskuvat oli saatu otettua cocktail-tilaisuus oli ohitse. Aikaa, alkaen kättelystä aina viimeiseen kuvaan asti, olimme varanneet tosiaan tunnin verran, mutta 45 minuuttia riitti vallan mainiosti. Pääsimme siis hieman etuajassa siirtymään illalliselle lasipaviljonkiin.

    Hääruoka

    Hääillallinen koostui kolmesta lämpimästä annoksesta. Menutastingista, valinnoistamme ja miten niihin päädyimme, voit lukea lisää täältä.

    Menu:

    Alkuruokana – Kanttarellikeitto
    Maistelu annoksena – Taimenfilee sekä Lumirapukroketti sitruunaruohokastikkeella ja lime-aiolilla
    Pääruokana – Tourdenos (pihvi), bataatti pyree, kasvispaistos ja punaviinikaste

    Voisi ajatella, että pöytiin tarjoillut annokset eivät olisi kaikille vieraille tarpeeksi. Ovathan suomalaiset häät melko ruokapainotteisia. Hyvin suunniteltu menu on kuitenkin yhtä täyttävä kuin buffet tarjoilukin. Me toivoimme sekä kala että liharuokia lämpösinä, joten päädyimme kolmen ruokalajin illalliseen. Kaikki kolme annosta olivat sen kokoisia, että ruokailun jälkeen ei jäänyt nälkä. Muttei toisaalta ollut ähkykään. Valintamme myös takasi sen, että ellei vieras pitänyt jostain oli muissa annoksissa varmasti jotain mieleistä. Ehkä kalavaihtoehtomme oli riski annos, etenkin sveitsiläisille, jotka eivät ole tottuneet syömään kalaa ollenkaan niin monimuotoisesti kuin me pohjoismaalaiset. Saimme kuitenkin hurjan paljon kehuja, kuinka maistuvaa ja täydellistä ruoka oli! Olimme valintoihimme itsekin todella tyytyväisiä, vaikka esimerkiksi pääruoan kasvislisuke olikin hieman eri, mitä olimme sopineet!  Jälkiruoaksi olikin sitten näyttävä hääkakku, Macarons-torni sekä sveitsiläisiä ja suomalaisia suklaita. Herkkupäydästämme voit lukue tarkemmin täällä.

     

    Hovimestari hääjuhlassa

    Ennen ruokailua meistä huolehtiva Vanajanlinnan vastaava hovimestari esitteli ruokalajit juhlavieraille. Kielitaitoinen hovimestari oli huomaavainen ja hieno lisä hääillallisellemme. Tämän jälkeen tarjoilijat aloittivat pöytiin tarjoilun ja kaatoivat kannusta keittoa valmiiksi katetuille syville lautasille. Ruokailu eteni todella sujuvasti ja tarjoilijat tekivät loistavaa työtä. Emme edes huomanneet heitä, en ainakaan itse muista edes nähneeni yhtään tarjoilijaa niin huomaamattomasti heitä ohjailtiin. Vasta jälkikäteen kuvista näin tarjoilijoita työntouhussa. Illastamme vastaava hovimestari ohjasi ja huolehti sujuvasti astioiden keräykset ja uusien annosten tuomiset. Turhia odotteluja ei ollut, mutta saimme silti syödä rauhassa jokaisen ruokalajin. Hääillallinen oli oikein miellyttävä ja rento, kun ihmisten ei tarvinnut lähteä jonottamaan buffet pöytään vaan vieraat saivat käyttää ajan seurusteluun muiden kanssa. Meidän häissä pöytiintarjoiltu menu loi todella hyvän tunnelman ja teki ruokailusta erittäin juhlavan.

    Vaikka annosten väliajat on yleensä hyvä käyttää hyödyksi, Vanajanlinnan toiveena oli, ettei pitkiä ohjelmia järjestettäisi ruoka-annosten välissä. Jotta ruoka ei jäähtyisi mahdollisen odottelun johdosta. Siksi varsinainen ohjelma jätettiin myöhempään iltaan ja vain isäni puhe oli ajoittettu sopivasti ensimmäisen ja toisen ruokalajin väliin. Isäni oli kellottanut puheensa, joten tiesimme sen tarkan keston. Tämä oli Vanajanlinnalle ok ja puhe katkaisi pienenä ohjelmanumerona sopivasti ruokailua.

    Istumajärjestys oli häissämme todella poikkeuksellinen ja riskillä rakennettu. Sen onnistumisesta kuulette seuraavaksi ihan omassa postauksessa.

    ♥ Anniina

    Häiden jälkeistä avioliittoarkea voit seurata häämuistoilla maustettuna Instagramissani: @somethingblue_byanniina

    Kuvat: Josefin Westin

    Lue myös: 

    ♥ Täydellinen hääauto

    ♥ Mitä pitää tietää hääpuvun pukemisesta?

    ♥ Hääpuvun kuljetus lentokoneessa ja morsiamen ryöstö pilvien yläpuolella

    Coctail-tilaisuus osana hääpäivää & pöytiintarjoiltu hääruoka was last modified: joulukuu 1st, 2018 by Anniina
    0 kommenttia
    2 Facebook Twitter Google + Pinterest
  • HääblogitSomething blue

    Täydellinen hääkakku & näyttävä Macarons-torni

    23.11.2018

    Minulle yksi häidemme tärkeä elementti ja hääpäivän kohokohta oli hääkakku ja Macarons-torni. Minulle jälkiruoka ja kakut ovat se juttu. Arvostan hyvää ruokaa yli kaiken, mutta jälkiruoka on se, mitä aina…

  • HääblogitSomething blue

    Esittelyssä hääkukat – mitä pitää huomioda hääkukissa?

    18.11.2018

    Hääkoristeiden jälkeen päästäänkin luonnollisena jatkumona hääkukkien pariin, sillä ovathan kukat tärkeä osa hääjuhlaa. Kukkavalinnoistamme olisin halunnut kertoa jo aiemmin, mutta halusin tehdä konkreettisen postauksen vasta, kun saisimme kuvia häistämme ja…

  • HääblogitSomething blue

    Luovat hääkoristelut & onnistunut tilahuijaus

    14.11.2018

    Olen tietoisesti pitänyt hääkoristeiden suhteen matalaa profiilia, sillä halusin palata yksityiskohtiin vasta häiden jälkeen. Osin siitä syystä, etten halunnut etukäteen kertoa kaikesta ja toisaalta siksi, että teimme lopulliset päätökset hääkoristeluista vasta melko…

  • HääblogitSomething blue

    Vihkiminen juhlapaikalla vs. kirkkovihkiminen

    8.11.2018

    Tänä päivänä kirkossa vihkiminen ei ole enää itsestäänselvyys. Moni pari valitsee vihkimiseen juhlapaikan tai parille muutoin tärkeän paikan ja miksipäs ei. Juhlapaikalla tapahtuvassa vihkimisessä säästytään ylimääräisiltä siirtymisiltä tai kuljetuksilta ja…

  • HääblogitSomething blue

    Täydellinen hääauto

    1.11.2018

    Hieno hääauto oli mielikuvissani hääpäivän ihan must have -listalla. Liekö isältäni veriini iskostunutta “moottoriurheiluperintöä”. Hääauton takia myös kirkkovihkiminen oli pitkään itsestäänselvyys, mutta perjantai-häiden ja hääpaikan tarjoamien mahdollisuuksien vuoksi päädyimme kompromissiin…

  • HääblogitSomething blue

    Tunnelmallinen hääkuvaus & pieleen mennyt first look

    28.10.2018

    Meille oli alusta asti selvää, että haluaisimme dokumentaarisen hääkuvauksen eli kuvaukset aamun valmisteluista aina iltaan asti. Onhan valokuvat yksi niistä konkreettisista asioista, jotka hääpäivästä jää käteen. Olimme valmiita panostamaan tunnelmalliseen…

  • HääblogitSomething blue

    Jotain sinistä, vanhaa, uutta ja lainattua − hääpäivän look

    21.10.2018

    Mietin pitkään, noudatanko morsiamen jotain sinistä, vanhaa, uutta ja lainattua -pukeutumisperinteitä. Päätin mennä fiiliksen mukaan, enkä ottanut asiasta tietoisesti sen kummempia paineita. Asia jäi hautumaan, mutta jossain kohtaa huomasin kuitenkin,…

  • HääblogitSomething blue

    Hääpuvun pukeminen – Mitä pitää tietää pukeutumisesta hääpäivänä?

    18.10.2018

    Kerroinkin teille  jo yksityiskohtaisesti hääpuvustani, joten nyt perehdytään hääpuvun pukemiseen, muutamaan kätevään käytäntöön vinkkiin sekä yksityiskohtiin. Hääpuvun alle puettavat alusvaatteet ovat varmasti monen morsiamen ostoslistalla. Ongelmia voi kuitenkin tuottaa puvun…

  • HääblogitSomething blue

    Ihana kamala hääpuku – osa 2.

    16.10.2018

    Alla oleva teksti on jatkoa kaksi-osaiselle hääpuku kirjoitukselle. Osan 1. voit lukea täältä. Hääpukuni ostohetkellä liikkeen omistaja Susanna ehdotti minulle, että hän tilaa puvustani kaksi väriä nuden sekä Ivoryn, jotta…

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 10

Ansku

Ansku

Something blue

Blogissa suunnitellaan ja ideoidaan
sensuelleja linnahäitä ripauksella
romantiikkaa. Vihkiminen on
asuinmaassamme Sveitsissä 8.8.2018
ja kansainvälisiä häitämme pääsemme
tanssimaan Suomessa 10.08.2018.
Tule tunnelmoimaan kanssani.

Kuvat ovat itseni ottamia,
ellen toisin mainitse.

Ota yhteyttä:
mansikkamaki.anniina@gmail.com

Uusimmat artikkelit – Ansku

  • Uuden alku on jonkin loppu – On aika sanoa kiitos!

    30.7.2019
  • HAAVEENA HÄÄBLOGATA? – Vinkit hääbloggaajille

    25.7.2019
  • Häät ulkomailla, mitä on hyvä ottaa huomioon?

    7.3.2019
  • Häävideo – Järkeä vai ei?

    21.2.2019
  • Häämatka romanttiselle Santorinille

    11.2.2019
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Yhteystiedot
  • Mediatiedot ja mainonta
  • Tietosuojaseloste
  • Käyttöehdot
  • Eettinen ohjeistus
  • Hääpalveluhakemisto

© 2020 - WhiteWeb Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää