Päihkäilimme tänään häämenua Eerolan väen kanssa. Totesimme kaikki yhdessä, että 200 vieraan juhlissa buffapöytä olisi parempi vaihtoehto kuin pöytiin tarjoilu. Hääruoka olisi näillä näkymin suurinpiirtein tällainen kokonaisuus:
Tyrnigraavattua lohta, yrttijogurttikastiketta
Voissa paistettuja muikkuja
Keitettyjä perunoita
Minimozzarella-kirsikkatomaattisalaattia, pestokastiketta
Kanaceasarsalaattia
Latva-artisokkaa öljyssä
****
Naudan paahtopaistia, konjakki-mustapippurikastiketta
Keitettyjä perunoita
Uunissa paahdettua porkkanaa, palsternakkaa ja punajuurta
Metsäsieniä
Rukiista leipää ja focaccia
Pääruokaa jäimme tosin vielä pohtimaan, sillä toiveenamme olisi ollut naudan paahtopaistin sijaan karitsaa jossain muodossa, mutta Hannele ei ollut ihan varma sen hinnasta / saatavuudesta tuohon aikaan, joten päätimme lyödä pääruoan lukkoon vasta lähempänä hääjuhlaa. Kakuksi päätimme ottaa perinteisen marjaisan täytekakun, sillä joku moderni ja krumeluuri moussekakku tuntuisi ehkä vähän kornilta valinnalta maalaishäihin.
Budjettia laskeskellessamma päädyimme alkoholijuomien siihen, että tarjoaisimme vieraillemme alkumaljan, viinit ruoan kanssa sekä kahvin kanssa konjakin/liköörin. Sen jälkeen olisi open bar. Matkanvarrellakin on tullut huomattua, että ne ilmaisen viinan bileet ei ihan aina ole kutenkaan ne parhaat bileet!