Hannan ja Mikon häitä juhlittiin 5.8.2017 Helsingissä aurinkoisissa tunnelmissa. Vihkipaikkana toimi Kulosaaren kirkko ja hääjuhlaa vietettiin Villa Andaniassa Vuosaaressa. Sympaattinen Villa Andania sijaitsee luonnonhelmassa aivan Kallvikinniemen kärjessä. Samassa paikassa on aikoinaan kuvattu Komisario Palmu -elokuvia ja paikka huokuukin historian havinaa. Häät vietettiin suurimmaksi osaksi ulkona, joten kaunis ilma oli iso plussa juhlien onnistumiselle. Muun muassa visuaalinen vieraskirja, eli Instax Mini -kameralla kuvatut polaroid-kuvat otettiin kaikki ulkona.
Häiden teema oli merellinen. Hanna ja Mikko halusivat, että juhla olisi ennemmin rento ja hieman boheemi, kuin jäykkä ja formaali. Näin ollen pukukoodikin oli smart casual eli juhlissa ei ollut kravatti- tai korkokenkäpakkoa. Hääpari suunnitteli ja teki itse suuren osan hääjärjestelyistä, kuten kutsut, ohjelmalehtiset ja koristelut. Myös kaikki kukat oli tilattu tukusta ja itse sidottu. ”YouTube-tutorialien ansiosta minusta kuoriutui kunnon morsiuskimppufloristi”, Hanna paljastaa.
Illallisen lomassa kuultiin muutama puhe ja kuvaesitys. Ruokana oli paikan erikoisuuksia: pasulohta ja -possua.
Pasuulohen tarina on siis sellainen, että aikoinaan puisten höyrylaivojen ja purjelaivojen rakentajat käyttivät pasuunia eli höyryuunia lautojen taivutukseen eli kun pitkään höyrytettiin lautoja ja lankkuja ne lämpenivät ja kostuivat, niitä pystyttiin taivuttamaan. Tästä sitten kokit ovat saaneet idean hyödyntää höyryuunin voimaa, eli höyryttämällä kypsyttää raaka-aineita, jolloin kaikki maut korostuvat ja säilyvät, koska eivät pääse kuivumaan.
Häät järjestänyt Theron Catering toimitti paikalle kaikki ruuat. Juomat olimme hakeneet etukäteen Eckerö Lineltä. Tarjosimme vieraille mm. Suomi 100 vuotta -viinejä ja itse tehtyä raparperiboolia – joka mätsäsi täydellisesti kukkiin ja morsiamen asusteisiin.
Vaihdoin illalisen päätyttyä toiseen potrettikuvaukseen kokonaan lookia; riisuin kirkossa olleen boleron, pukuun lisättiin kenkiin sopiva niittivyö ja hiukset avattiin. Olin panostanut asukokonaisuuteen, hiuksiin ja meikkiin melkoisella rahamäärällä, eikä muissakaan häähankinnoissa pihtailtu. Kun kerran juhlitaan, kaiken pitää olla täydellistä! Niin kuin olikin.
Tarjosimme iltavieraille myös juustokakkua ja yöpalaa. Kello 00.00 ja 1.30 lähteneet bussit veivät vieraat lähihotelliin ja keskustaan, osa lähti jatkoille vielä baariin ja mekin pääsimme viettämään hääyötä Lilla Robetsiin vasta kello 3.40.”
Kuvat: Ilona Savola Photography
Video: Walberg Media
Hääpuku: Kaunis morsian (halkio ja niittivyö Kristina Kali)
Bolero: Heidi Tuisku/Ateljé Tuhkimotarina
Kengät ja laukku: Valentino Garavani
Korut: Chanel ja Westerback1897 (+”jotain lainattua” eli äidin vanha kihla- ja vihkisormus)
Muah: Katja Teinilä/Maison Helsinki